Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ruurlo

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Ruurlo maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Ruurlo.
 • Dit kan leiden tot issues zoals strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RuurloHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ruurlo

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Berkelland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ruurlo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ruurlo?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ruurlo. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ruurlo heeft een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ruurlo

De waterhardheid van het water in Ruurlo bedraagt ongeveer 7.40 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ruurlo-7261

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Softline Eco20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • SoluCalc SoluCalc
 • Kinetico 2050C
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ruurlo voer je de dH waarde terug van 7.40 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ruurlo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €690 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2225 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ruurlo.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektronische waterontharderV.a €1090
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudRond de €130 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Ruurlo?
De hardheid van het leidingwater in Ruurlo ligt rond de 7.40 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ruurlo.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie