Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gelselaar

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Gelselaar heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.40 dH in Gelselaar.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GelselaarHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gelselaar

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Berkelland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Gelselaar wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gelselaar?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Gelselaar. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gelselaar ontvangt een waterhardheid van 7.40. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gelselaar

De waterhardheid van het leidingwater in Gelselaar is om en nabij de 7.40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gelselaar-7275

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gelselaar minimaliseer je de dH waarde van 7.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gelselaar.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1875 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gelselaar.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €145 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gelselaar?
De hardheid in Gelselaar is gemiddeld 7.40 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gelselaar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie