Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eibergen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Eibergen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je uitgebreide info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.40 dH in Eibergen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droog haar na het douchen en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid EibergenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Eibergen

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Berkelland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eibergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Eibergen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Eibergen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eibergen kent een waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Eibergen

De waterhardheid van het drinkwater in Eibergen is 7.40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eibergen-7151

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Euro Combi compact 10
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Erie Slimline Eco24
 • NoCalc NoCalc

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eibergen reduceert je de dH waarde van 7.40 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eibergen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €155 voor magnetische ontharders tot wel €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670, excl. installatie. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Eibergen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Elektrische waterontharderV.a €1080
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €145 p/jaar
MontageBegint bij €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Eibergen?
De hardheid in Eibergen is om en nabij de 7.40 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eibergen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie