Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berg en Dal

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Berg en Dal heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 5.10 dH in Berg en Dal.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Berg en DalWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Berg en Dal

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Berg en Dal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Berg en Dal hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Berg en Dal?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Berg en Dal. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Berg en Dal kent een waterhardheid van 5.10. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Berg en Dal

De waterhardheid van het leidingwater in Berg en Dal bedraagt ongeveer 5.10 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-berg-en-dal-6571

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Proline Classic
 • Delta Duplex unit
 • Bayard Tenera 18
 • General electric GE-18C
 • Detandt-Simon Primo 25

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berg en Dal reduceer je de dH waarde van 5.10 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berg en Dal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €810, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €2050 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Berg en Dal.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektronische waterontharderRond de €1170
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €145 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Berg en Dal?
De hardheid van het leidingwater in Berg en Dal is grofweg 5.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berg en Dal.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie