Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leuth

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Leuth heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.10 dH in Leuth.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LeuthWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Leuth

Heb je last van een irriterende huid of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Berg en Dal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Leuth was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leuth?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Leuth. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leuth kent een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Leuth

De waterhardheid van het leidingwater in Leuth is om en nabij de 5.10 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leuth-6578

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Amysoft E-300
 • Bayard Tenera 18
 • Atag Descale 20
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leuth minimaliseer je de dH waarde van 5.10 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leuth.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €760, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Leuth.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderVanaf €990
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €155 per 12 maanden
PlaatsingCirca €210
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Leuth?
De waterhardheid in Leuth schatten we op 5.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een zachte huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leuth.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie