Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ooij

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.10 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Ooij maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.10 dH in Ooij.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OoijTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ooij

Wil jij ook af van verstopte leidingen of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Berg en Dal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ooij hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ooij?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ooij. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ooij heeft een geschatte waterhardheid van 5.10. Samengevat: zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ooij

De waterhardheid van het water in Ooij bedraagt circa 5.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ooij-6576

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • AEG 18 L
 • Lubron Softstar SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • North Star 11ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ooij reduceert je de dH waarde van 5.10 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ooij.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €1725 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Ooij.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ooij?
De hardheid van het kraanwater in Ooij komt uit op ong. 5.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lager energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ooij.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie