Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Landgraaf

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Landgraaf resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Landgraaf.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LandgraafFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6372
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Landgraaf

Heb je last van een irriterende huid en water met een vreemde smaak? Flink wat huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Landgraaf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Landgraaf heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Landgraaf?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Landgraaf. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Landgraaf heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Landgraaf

De waterhardheid van het drinkwater in Landgraaf bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-landgraaf-6372

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • AquaCombi AquaCell
 • NoCalc NoCalc
 • Boshuis Combilux plus 400

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Landgraaf reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Landgraaf.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €2025 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Landgraaf.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Elektrische waterontharderRond de €1060
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €80 per beurt
PlaatsingC.a. €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Landgraaf?
De hardheid van het kraanwater in Landgraaf is circa 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Landgraaf.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie