Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Millingen aan de Rijn

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Millingen aan de Rijn maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier check je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.10 dH in Millingen aan de Rijn.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Millingen aan de RijnHoe werkt het?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Millingen aan de Rijn

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Berg en Dal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Millingen aan de Rijn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Millingen aan de Rijn?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Millingen aan de Rijn. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Millingen aan de Rijn ontvangt een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Millingen aan de Rijn

De waterhardheid van het leidingwater in Millingen aan de Rijn bedraagt ongeveer 5.10 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-millingen-aan-de-rijn-6566

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • NoCalc NoCalc
 • Lubron Softstar Classic
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Atag Descale 5

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Millingen aan de Rijn verklein je de dH waarde van 5.10 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Millingen aan de Rijn.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €2100 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €760 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Millingen aan de Rijn.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderBegint bij €980
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudRond de €145 op jaarbasis
InstallatieVanaf €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Millingen aan de Rijn?
De waterhardheid in Millingen aan de Rijn is ongeveer 5.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Millingen aan de Rijn.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie