Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Persingen

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Persingen leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier tref je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 5.10 dH in Persingen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid PersingenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Persingen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Berg en Dal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Persingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Persingen?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Persingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Persingen heeft een geschatte waterhardheid van 5.10. Samengevat: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Persingen

De waterhardheid van het leidingwater in Persingen is om en nabij de 5.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-persingen-6575

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 9ED

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Persingen verklein je de dH waarde van 5.10 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Persingen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €1900 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Persingen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Elektronische waterontharderV.a €1050
Onthardingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Persingen?
De hardheid van het leidingwater in Persingen is plus minus 5.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Persingen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie