Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kekerdom

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Kekerdom zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 5.10 dH in Kekerdom.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid KekerdomHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kekerdom

Heb je last van een irriterende huid en kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Berg en Dal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kekerdom hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kekerdom?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kekerdom. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kekerdom heeft een waterhardheid van 5.10. Concreet: zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kekerdom

De waterhardheid van het leidingwater in Kekerdom bedraagt circa 5.10 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kekerdom-6579

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 14ED
 • Bayard Minima
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Electrolux 18L

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kekerdom reduceert je de dH waarde van 5.10 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kekerdom.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1625 en €2000 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kekerdom.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektrische waterontharderC.a. €1120
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 per jaar
InstallatieCirca €170
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kekerdom?
De hardheid van het leidingwater in Kekerdom is ongeveer 5.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kekerdom.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie