Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groesbeek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Groesbeek heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal check je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.10 dH in Groesbeek.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als irritaties aan de huid en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GroesbeekHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Groesbeek

Wil jij ook af van huidirritaties en veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een goede waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Berg en Dal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Groesbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Groesbeek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Groesbeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Groesbeek kent een waterhardheid van 5.10. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Groesbeek

De waterhardheid van het water in Groesbeek is 5.10 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-groesbeek-6561

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • BWT AQA Perla 10
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Groesbeek verklein je de dH waarde van 5.10 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Groesbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Groesbeek.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractV.a €160 per 12 maanden
InstallatieC.a. €250
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Groesbeek?
De hardheid in Groesbeek is grofweg 5.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Groesbeek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie