Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heilig Landstichting

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 5.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heilig Landstichting maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je handige info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 5.10 dH in Heilig Landstichting.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Heilig LandstichtingHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heilig Landstichting

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Berg en Dal zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heilig Landstichting gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heilig Landstichting?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Heilig Landstichting. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heilig Landstichting heeft een gemeten waterhardheid van 5.10. Dit staat voor zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heilig Landstichting

De waterhardheid van het water in Heilig Landstichting is 5.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heilig-landstichting-6564

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • SoluCalc SoluCalc
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Calex Calex 15L
 • Remon Waterontharders Tisa

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heilig Landstichting verklein je de dH waarde van 5.10 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heilig Landstichting.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €740 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1225 en €1700 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Heilig Landstichting.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektronische waterontharderV.a €1040
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €125 per beurt
InstallatieV.a €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Heilig Landstichting?
De hardheid van het water in Heilig Landstichting is plus minus 5.10 dH. De waarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heilig Landstichting.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie