Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijmegen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Nijmegen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.60 dH in Nijmegen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NijmegenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6532
Gem. Gasverbruik M31150 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23900 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nijmegen

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Nijmegen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nijmegen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nijmegen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nijmegen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nijmegen zit met een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nijmegen

De waterhardheid van het water in Nijmegen bedraagt ongeveer 7.60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nijmegen-6532

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar SXT2
 • Waterluxe Duo 25
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijmegen verklein je de dH waarde van 7.60 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nijmegen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1625 en €1800 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nijmegen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1080
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €80 p/jaar
MontageC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nijmegen?
De waterhardheid in Nijmegen komt uit op ong. 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nijmegen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie