Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Erlecom

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Erlecom leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.10 dH in Erlecom.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid ErlecomFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Erlecom

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of glascorrosie? Een groeiend aantal huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Berg en Dal zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Erlecom was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Erlecom?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Erlecom. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Erlecom zit met een waterhardheid van 5.10. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Erlecom

De waterhardheid van het water in Erlecom is ongeveer 5.10 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-erlecom-6577

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Lubron Proline SXT2
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Erlecom reduceer je de dH waarde van 5.10 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Erlecom.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2150 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Erlecom.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €960
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €130 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Erlecom?
De hardheid van het leidingwater in Erlecom ligt op 5.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erlecom.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie