Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heerlen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Heerlen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je praktische info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Heerlen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HeerlenHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6416
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heerlen

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel mensen nemen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Heerlen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heerlen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heerlen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heerlen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heerlen heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lager energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heerlen

De waterhardheid van het leidingwater in Heerlen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heerlen-6416

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Watergenius Blue Line Max
 • Waterluxe Combi 12
 • Watertotaal Euro Twin 14

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heerlen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heerlen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1100 en €1775 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heerlen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €135 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Heerlen?
De waterhardheid in Heerlen is circa 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heerlen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie