Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brunssum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Brunssum heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Brunssum.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BrunssumHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6443
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Brunssum

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Brunssum zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Brunssum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Brunssum?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Brunssum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Brunssum heeft een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Brunssum

De waterhardheid van het leidingwater in Brunssum is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-brunssum-6443

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Ecowater ESM15 CE+
 • 038waterontharder Compact 10
 • Amysoft C-200
 • Watertotaal Euro Twin 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Brunssum voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Brunssum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot wel €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1825 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Brunssum.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektrische waterontharderVanaf €1210
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per beurt
PlaatsingskostenCirca €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Brunssum?
De hardheid in Brunssum ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Brunssum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie