Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ubbergen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Ubbergen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.10 dH in Ubbergen.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid UbbergenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid5.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ubbergen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Berg en Dal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ubbergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ubbergen?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ubbergen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ubbergen zit met een waterhardheid van 5.10. Concreet: zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ubbergen

De waterhardheid van het water in Ubbergen is ongeveer 5.10 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,52 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ubbergen-6574

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Euro Combi compact 25
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Delta Rusela
 • Delta Mosela

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ubbergen reduceert je de dH waarde van 5.10 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ubbergen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €730 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1350 en €1875 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Ubbergen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektrische waterontharderV.a €910
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudV.a €90 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Ubbergen?
De hardheid van het kraanwater in Ubbergen is ongeveer 5.10 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ubbergen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie