Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerkrade

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kerkrade leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Kerkrade.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KerkradeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6465
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kerkrade

Heb je last van irritaties aan de huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huishoudens bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Kerkrade opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kerkrade wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kerkrade?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kerkrade. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kerkrade heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kerkrade

De waterhardheid van het leidingwater in Kerkrade is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kerkrade-6465

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Softstar Classic
 • Amysoft C-300
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerkrade reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kerkrade.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Kerkrade.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €930
Reinigingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kerkrade?
De hardheid in Kerkrade is grofweg 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kerkrade.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie