Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erwetegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Erwetegem zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je bruikbare info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Erwetegem.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ErwetegemZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Erwetegem

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep huishoudens kiezen een handige waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Zottegem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Erwetegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Erwetegem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Erwetegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Erwetegem kent een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Erwetegem

De waterhardheid van het water in Erwetegem is 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-erwetegem-9620

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erwetegem reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Erwetegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1500 en €2200 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Erwetegem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektronische waterontharderRond de €980
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 p/jaar
MontageV.a €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Erwetegem?
De hardheid van het water in Erwetegem is grofweg 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erwetegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie