Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leeuwergem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Leeuwergem resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Leeuwergem.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid LeeuwergemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Leeuwergem

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of bittere thee en koffie? Flink wat huishoudens installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Zottegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Leeuwergem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leeuwergem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Leeuwergem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Leeuwergem zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Leeuwergem

De waterhardheid van het leidingwater in Leeuwergem is om en nabij de 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-leeuwergem-9620

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leeuwergem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leeuwergem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €670, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2175 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Leeuwergem.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1020
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €160 p/jaar
MontagekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Leeuwergem?
De waterhardheid in Leeuwergem schatten we op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Leeuwergem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie