Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oombergen

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oombergen leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Oombergen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OombergenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oombergen

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer mensen installeren een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Zottegem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Oombergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oombergen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Oombergen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oombergen zit met een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oombergen

De waterhardheid van het water in Oombergen is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oombergen-9620

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oombergen voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oombergen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €790, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2025 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Oombergen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektronische waterontharderVanaf €950
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €140 per jaar
InstallatieRond de €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Oombergen?
De waterhardheid in Oombergen is grofweg 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oombergen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie