Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elene

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Elene resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Elene.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EleneZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Elene

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Zottegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Elene was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Elene?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Elene. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Elene heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Elene

De waterhardheid van het water in Elene ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-elene-9620

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Elene reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Elene.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €165 voor een magnetische ontharder tot wel €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen bij €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1175 en €1800 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Elene.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderCirca €1010
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €155 per beurt
MontagekostenC.a. €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Elene?
De waterhardheid in Elene schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elene.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie