Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grotenberge

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Grotenberge leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Grotenberge.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrotenbergeWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Grotenberge

Heb je last van droog haar na het douchen of bittere smakende thee? Meer en meer huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Zottegem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Grotenberge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Grotenberge?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Grotenberge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Grotenberge zit met een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Grotenberge

De waterhardheid van het leidingwater in Grotenberge bedraagt circa 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-grotenberge-9620

Vaak gekozen modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grotenberge minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Grotenberge.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1175 en €2000 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Grotenberge.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €660
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €100 per 12 maanden
MontageCirca €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Grotenberge?
De hardheid van het kraanwater in Grotenberge is doorgaans 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Grotenberge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie