Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Goriks-Oudenhove

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Goriks-Oudenhove leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Goriks-Oudenhove.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een droge huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Goriks-OudenhoveZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Goriks-Oudenhove

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Zottegem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Goriks-Oudenhove was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Goriks-Oudenhove?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Goriks-Oudenhove. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Goriks-Oudenhove heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Goriks-Oudenhove

De waterhardheid van het water in Sint-Goriks-Oudenhove is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-goriks-oudenhove-9620

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Goriks-Oudenhove minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Goriks-Oudenhove.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1275 en €2250 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Goriks-Oudenhove.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €100 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sint-Goriks-Oudenhove?
De waterhardheid in Sint-Goriks-Oudenhove ligt op 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Goriks-Oudenhove.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie