Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Strijpen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Strijpen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Strijpen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €295 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid StrijpenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Strijpen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op de ramen? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zottegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Strijpen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Strijpen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Strijpen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Strijpen heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Strijpen

De waterhardheid van het leidingwater in Strijpen is ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-strijpen-9620

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Strijpen minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Strijpen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Strijpen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis merken, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektronisch)Rond de €940
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudCirca €130 per jaar
MontageBegint bij €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Strijpen?
De waterhardheid in Strijpen bedraagt 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Strijpen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie