Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Velzeke-Ruddershove

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Velzeke-Ruddershove heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Velzeke-Ruddershove.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Velzeke-RuddershoveWerkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Velzeke-Ruddershove

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of bittere smakende thee? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zottegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Velzeke-Ruddershove wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Velzeke-Ruddershove?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Velzeke-Ruddershove. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Velzeke-Ruddershove heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Velzeke-Ruddershove

De waterhardheid van het leidingwater in Velzeke-Ruddershove bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-velzeke-ruddershove-9620

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velzeke-Ruddershove verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Velzeke-Ruddershove.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €790, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Velzeke-Ruddershove.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €940
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 p/jaar
InstallatiekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Velzeke-Ruddershove?
De hardheid van het leidingwater in Velzeke-Ruddershove is circa 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals comfortabel douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Velzeke-Ruddershove.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie