Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Altforst

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Altforst heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je praktische info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Altforst.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid AltforstHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Altforst

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of bittere thee en koffie? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente West Maas en Waal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Altforst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Altforst?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Altforst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Altforst heeft een gemeten waterhardheid van 7.30. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Altforst

De waterhardheid van het water in Altforst is 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-altforst-6628

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 20
 • Amysoft E-200
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Delta Morava
 • BWT Rondomat 25M

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Altforst reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Altforst.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €80 voor magnetische ontharders tot ruim €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €710, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1450 en €1825 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Altforst.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektrische waterontharderV.a €1020
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €130 per jaar
PlaatsingV.a €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Altforst?
De hardheid van het water in Altforst is doorgaans 7.30 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Altforst.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie