Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alphen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Alphen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je nuttige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Alphen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AlphenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Alphen

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en water met een vreemde smaak? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente West Maas en Waal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Alphen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Alphen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Alphen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Alphen kent een waterhardheid van 7.30. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Alphen

De waterhardheid van het drinkwater in Alphen is om en nabij de 7.30 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-alphen-6626

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 10
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Kinetico Kube 6

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Alphen minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Alphen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €2100 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Alphen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektronische waterontharderV.a €950
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €160 per 12 maanden
MontageBegint bij €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Alphen?
De hardheid van het kraanwater in Alphen is om en nabij de 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Alphen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie