Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beneden-Leeuwen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Beneden-Leeuwen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Beneden-Leeuwen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Beneden-LeeuwenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Beneden-Leeuwen

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep mensen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente West Maas en Waal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beneden-Leeuwen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beneden-Leeuwen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beneden-Leeuwen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beneden-Leeuwen ontvangt een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Beneden-Leeuwen

De waterhardheid van het drinkwater in Beneden-Leeuwen is ongeveer 7.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-beneden-leeuwen-6658

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Amysoft E-100
 • BWT AQA Perla 10
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Ecowater ESM 42

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beneden-Leeuwen verlaag je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beneden-Leeuwen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €770 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €1825 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Beneden-Leeuwen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1190
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €80 op jaarbasis
InstallatieV.a €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Beneden-Leeuwen?
De waterhardheid in Beneden-Leeuwen ligt rond de 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beneden-Leeuwen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie