Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dreumel

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Dreumel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Dreumel.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DreumelHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Dreumel

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de gemeente West Maas en Waal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Dreumel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dreumel?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Dreumel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dreumel zit met een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dreumel

De waterhardheid van het drinkwater in Dreumel bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dreumel-6621

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Electric GXOF27KE
 • North Star 11UD
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Bayard Ecosoft 15

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Dreumel reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dreumel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1225 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Dreumel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €115 p/jaar
PlaatsingCirca €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Dreumel?
De hardheid van het leidingwater in Dreumel is grofweg 7.30 dH. De meting in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dreumel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie