Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasbommel

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Maasbommel heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Maasbommel.
 • Dit kan zorgen voor problemen als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MaasbommelHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maasbommel

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming of bittere smakende thee? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente West Maas en Waal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Maasbommel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Maasbommel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maasbommel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Maasbommel heeft een geschatte waterhardheid van 7.30. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Maasbommel

De waterhardheid van het leidingwater in Maasbommel bedraagt circa 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-maasbommel-6627

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Delta Arenal

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Maasbommel voer je de dH waarde terug van 7.30 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Maasbommel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €2075 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Maasbommel.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektrische waterontharderCirca €1070
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudCirca €110 p/jaar
MontagekostenRond de €275
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Maasbommel?
De waterhardheid in Maasbommel is gemiddeld 7.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Maasbommel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie