Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wamel

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wamel leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.30 dH in Wamel.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WamelHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Wamel

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op douchekop? Veel woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente West Maas en Waal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Wamel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wamel?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wamel. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wamel kent een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Wamel

De waterhardheid van het drinkwater in Wamel is om en nabij de 7.30 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wamel-6659

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-200
 • Bayard Ecosoft 10
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Erie IQsoft Eco9
 • Delta Mosela

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wamel reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wamel.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €2100 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Wamel.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel merken, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektrische waterontharderVanaf €1090
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €150 per beurt
MontageVanaf €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wamel?
De hardheid in Wamel bedraagt 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wamel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie