Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boven-Leeuwen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Boven-Leeuwen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.30 dH in Boven-Leeuwen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Boven-LeeuwenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Boven-Leeuwen

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente West Maas en Waal opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Boven-Leeuwen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boven-Leeuwen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Boven-Leeuwen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Boven-Leeuwen heeft een waterhardheid van 7.30. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Boven-Leeuwen

De waterhardheid van het leidingwater in Boven-Leeuwen is 7.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boven-leeuwen-6657

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-300
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Ecowater ESM 11
 • Mooiwater Grande
 • Delta Arenal

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boven-Leeuwen minimaliseer je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Boven-Leeuwen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €165 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Boven-Leeuwen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 per jaar
PlaatsingBegint bij €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Boven-Leeuwen?
De waterhardheid in Boven-Leeuwen is plus minus 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boven-Leeuwen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie