Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Appeltern

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Appeltern resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.30 dH in Appeltern.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AppelternWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Appeltern

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of extra zeep en shampoo nodig? Veel huishoudens installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en een gunstig energieverbruik. In de gemeente West Maas en Waal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Appeltern hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Appeltern?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Appeltern. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Appeltern kent een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Appeltern

De waterhardheid van het water in Appeltern is ongeveer 7.30 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-appeltern-6629

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Bayard Ecosoft 10
 • BWT AQA Perla 10
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Amysoft C-300

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Appeltern reduceert je de dH waarde van 7.30 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Appeltern.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €2250 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Appeltern.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderBegint bij €1020
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €160 (jaarbasis)
MontageV.a €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Appeltern?
De waterhardheid in Appeltern ligt rond de 7.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Appeltern.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie