Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mook en Middelaar

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Mook en Middelaar resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Mook en Middelaar.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Mook en MiddelaarHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Gem. Gasverbruik M31730 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33800 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Mook en Middelaar

Heb je last van een droge huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de gemeente Mook en Middelaar werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Mook en Middelaar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mook en Middelaar?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Mook en Middelaar. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mook en Middelaar heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energierekening, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Mook en Middelaar

De waterhardheid van het water in Mook en Middelaar bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mook-en-middelaar-6586

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Mooiwater Mini
 • Calex Calex 15L
 • Delta Onega duplex
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Calex Calex 11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mook en Middelaar minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mook en Middelaar.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Mook en Middelaar.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk snel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektronische waterontharderCirca €1140
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €80 per beurt
MontageVanaf €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Mook en Middelaar?
De hardheid van het water in Mook en Middelaar ligt rond de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mook en Middelaar.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie