Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driehuis

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Driehuis heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Driehuis.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DriehuisHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Driehuis

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In de gemeente Velsen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Driehuis was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Driehuis?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Driehuis. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Driehuis kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Driehuis

De waterhardheid van het water in Driehuis is om en nabij de 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-driehuis-1985

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-45HF
 • Euro Combi compact 25
 • Mooiwater Grande
 • Kinetico Ergo 18
 • Mooiwater Mini

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Driehuis reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Driehuis.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1350 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Driehuis.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektrische waterontharderC.a. €950
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Driehuis?
De waterhardheid in Driehuis is om en nabij de 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een besparing op de energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Driehuis.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie