Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velsen-Zuid

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Velsen-Zuid resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Velsen-Zuid.
 • Hierdoor ontstaan problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Velsen-ZuidHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Velsen-Zuid

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Velsen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Velsen-Zuid wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Velsen-Zuid?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Velsen-Zuid. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Velsen-Zuid heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Velsen-Zuid

De waterhardheid van het drinkwater in Velsen-Zuid bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-velsen-zuid-1981

Populaire merken en modellen

 • General electric GE-26HI
 • Judo Quicksoft-C
 • Culligan Medallist 910
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velsen-Zuid minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Velsen-Zuid.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1600 en €1775 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Velsen-Zuid.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektronische waterontharderRond de €920
Zout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per 12 maanden
PlaatsingV.a €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Velsen-Zuid?
De hardheid van het water in Velsen-Zuid is doorgaans 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Velsen-Zuid.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie