Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velsen-Noord

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Velsen-Noord heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Velsen-Noord.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Velsen-NoordTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Velsen-Noord

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Velsen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Velsen-Noord gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Velsen-Noord?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Velsen-Noord. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Velsen-Noord heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Velsen-Noord

De waterhardheid van het water in Velsen-Noord bedraagt circa 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-velsen-noord-1951

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Apic Heracles junior
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Velsen-Noord reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Velsen-Noord.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €810, zonder installeren. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2075 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Velsen-Noord.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel experts, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektronische waterontharderV.a €1150
Zout€30 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €140 op jaarbasis
InstallatieCirca €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Velsen-Noord?
De hardheid van het leidingwater in Velsen-Noord bedraagt 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Velsen-Noord.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie