Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Santpoort-Zuid

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Santpoort-Zuid leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Santpoort-Zuid.
 • Dit kan leiden tot onder andere een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Santpoort-ZuidHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Santpoort-Zuid

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huishoudens bestellen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Velsen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Santpoort-Zuid hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Santpoort-Zuid?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Santpoort-Zuid. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Santpoort-Zuid heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Santpoort-Zuid

De waterhardheid van het water in Santpoort-Zuid bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-santpoort-zuid-2082

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Hydrotense Seduction 22
 • BWT Rondomat 50M
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Remon Waterontharders Sava

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Santpoort-Zuid reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Santpoort-Zuid.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €750, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €1950 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Santpoort-Zuid.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen snel specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €950
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €120 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Santpoort-Zuid?
De hardheid van het leidingwater in Santpoort-Zuid bedraagt 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Santpoort-Zuid.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie