Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Santpoort-Noord

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Santpoort-Noord maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Santpoort-Noord.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Santpoort-NoordHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Santpoort-Noord

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer Nederlanders installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Velsen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Santpoort-Noord hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Santpoort-Noord?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Santpoort-Noord. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Santpoort-Noord zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Santpoort-Noord

De waterhardheid van het water in Santpoort-Noord bedraagt ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-santpoort-noord-2071

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Delta Onega
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Santpoort-Noord verklein je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Santpoort-Noord.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €810 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Santpoort-Noord.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €900
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €95 op jaarbasis
MontagekostenRond de €175
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Santpoort-Noord?
De waterhardheid in Santpoort-Noord is grofweg 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Santpoort-Noord.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie