Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Velserbroek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Velserbroek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Velserbroek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 per jaar.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid VelserbroekHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Velserbroek

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Velsen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Velserbroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Velserbroek?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Velserbroek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Velserbroek heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Velserbroek

De waterhardheid van het water in Velserbroek is 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-velserbroek-1991

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • General electric GNOH45KE
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Velserbroek verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Velserbroek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1200 en €1925 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Velserbroek.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderVanaf €800
Elektronische waterontharderCirca €1100
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €125 per jaar
PlaatsingskostenCirca €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Velserbroek?
De waterhardheid in Velserbroek is circa 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Velserbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie