Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oorbeek

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Oorbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 21,84 dH in Oorbeek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OorbeekWerkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oorbeek

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Tienen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oorbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oorbeek?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oorbeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oorbeek ontvangt een waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Oorbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Oorbeek is om en nabij de 21,84 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-oorbeek-3300

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • Erie Maxima Eco15
 • BWT AQA Perla 5
 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oorbeek reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oorbeek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1975 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €720 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Oorbeek.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 per jaar
InstallatiekostenV.a €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Oorbeek?
De hardheid van het water in Oorbeek is plus minus 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oorbeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie