Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kumtich

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Kumtich zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 21,84 dH in Kumtich.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KumtichWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kumtich

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of eindeloos schoonmaken? Veel Belgen installeren een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Tienen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kumtich wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Kumtich?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kumtich. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kumtich heeft een geschatte waterhardheid van 21,84. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kumtich

De waterhardheid van het water in Kumtich is 21,84 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kumtich-3300

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als BWT) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kumtich verklein je de dH waarde van 21,84 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kumtich.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1925 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Kumtich.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderC.a. €970
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €90 per beurt
InstallatieCirca €210
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kumtich?
De hardheid van het water in Kumtich is ongeveer 21,84 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kumtich.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie