Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Goetsenhoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Goetsenhoven heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Goetsenhoven.
 • Hierdoor ontstaan problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid GoetsenhovenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Goetsenhoven

Wil jij ook af van huidirritaties en wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Tienen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Goetsenhoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Goetsenhoven?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Goetsenhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Goetsenhoven heeft een geschatte waterhardheid van 21,84. Concreet: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Goetsenhoven

De waterhardheid van het water in Goetsenhoven ligt op ong. 21,84 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-goetsenhoven-3300

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goetsenhoven reduceert je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Goetsenhoven.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Goetsenhoven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1100
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €150 per jaar
MontagekostenBegint bij €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Goetsenhoven?
De hardheid van het kraanwater in Goetsenhoven schatten we op 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Goetsenhoven.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie