Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oplinter

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 21,84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oplinter zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je praktische info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 21,84 dH in Oplinter.
 • Hierdoor ontstaan problemen als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OplinterZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oplinter

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Tienen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Oplinter hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oplinter?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oplinter. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oplinter heeft een waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oplinter

De waterhardheid van het leidingwater in Oplinter bedraagt circa 21,84 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oplinter-3300

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oplinter voer je de dH waarde terug van 21,84 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oplinter.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Oplinter.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel modellen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderVanaf €880
Waterontharder (elektrisch)V.a €1090
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €105 op jaarbasis
MontagekostenRond de €210
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Oplinter?
De waterhardheid in Oplinter komt uit op ong. 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oplinter.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie