Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Margriete-Houtem

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Margriete-Houtem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Sint-Margriete-Houtem.
 • Dit kan leiden tot problemen als glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Margriete-HoutemTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Margriete-Houtem

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Tienen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Margriete-Houtem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Margriete-Houtem?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Margriete-Houtem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Margriete-Houtem zit met een waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Margriete-Houtem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Margriete-Houtem is ongeveer 21,84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-margriete-houtem-3300

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Margriete-Houtem voer je de dH waarde terug van 21,84 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Margriete-Houtem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1750 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Margriete-Houtem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektrische waterontharderCirca €1000
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 per jaar
InstallatiekostenCirca €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Margriete-Houtem?
De waterhardheid in Sint-Margriete-Houtem bedraagt 21,84 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Margriete-Houtem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie