Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hakendover

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Hakendover heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je handige info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 21,84 dH in Hakendover.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HakendoverHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hakendover

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of veel schoonmaakwerk? Veel woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Tienen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hakendover gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hakendover?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hakendover. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een meer efficiënte verwarming en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hakendover heeft een waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hakendover

De waterhardheid van het leidingwater in Hakendover is ongeveer 21,84 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hakendover-3300

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hakendover reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hakendover.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €780, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1825 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Hakendover.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1170
Tabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €160 per jaar
PlaatsingskostenRond de €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Hakendover?
De hardheid van het kraanwater in Hakendover is doorgaans 21,84 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hakendover.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie