Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bost

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bost heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,84 dH in Bost.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BostHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bost

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Tienen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Bost was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bost?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bost. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bost zit met een waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bost

De waterhardheid van het leidingwater in Bost is om en nabij de 21,84 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bost-3300

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bost reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bost.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor magnetische ontharders tot meer dan €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €850, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1925 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Bost.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderV.a €1140
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per jaar
PlaatsingCirca €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Bost?
De waterhardheid in Bost is grofweg 21,84 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bost.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie