Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Westerbeek heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Westerbeek.
 • Dit is de oorsprong van onder andere bittere thee en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WesterbeekTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westerbeek

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of aanslag op servies? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Sint Anthonis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Westerbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westerbeek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westerbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Westerbeek ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westerbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Westerbeek bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westerbeek-5843

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Erie Slimline Eco30
 • Kinetico Essential 17
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Apic Nessos

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerbeek verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westerbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1275 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westerbeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektrische waterontharderRond de €1080
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €125 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Westerbeek?
De hardheid in Westerbeek ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie