Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Landhorst

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Landhorst heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je bruikbare info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Landhorst.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LandhorstTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Landhorst

Wil jij ook af van huidirritaties of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Flink wat woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In de gemeente Sint Anthonis werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Landhorst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Landhorst?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Landhorst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Landhorst zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Landhorst

De waterhardheid van het leidingwater in Landhorst is 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-landhorst-5445

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Culligan Medallist 910
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Erie IQsoft Eco26
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Landhorst minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Landhorst.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €690 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1550 en €2025 incl. installatie. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Landhorst.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1120
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €135 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Landhorst?
De hardheid van het leidingwater in Landhorst is om en nabij de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan een zachte huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Landhorst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie